Söndag 5 juli 2020

Lokaltidningen

Torbjörn Nygren och Åke Hamberg redo att servera. Foto: KARIN NORLANDER

PRO Lycksele bjöd på julbuffé

LYCKSELE · Published dec 22, 2019 at 15:15

Ingenting saknades i den julbuffé som dukades upp hos PRO i Lycksele. Kön ringlade lång framför köksgrupp tvås damlag; Gunni, Solweig och Inger, vilka serverade det kallskurna. Herrlaget, Torbjörn och Åke, skötte det småvarma. Till kaffet serverades hembakt saffranskaka.

Gudrun Karlsson bidrog till underhållningen med att läsa upp en stämningsfull dikt. Elsy Eriksson framförde en julberättelse och från duken via youtube fick deltagarna ta del av nya julevangeliet från den nya bibeln från Nya Zeeland med Jan Erlandsson, också känd för att gestalta Galenskaparnas Farbror Frej (som i original görs av Anders Eriksson).

Inger med sånglärkor framförde ett antal julsånger. För ackompanjemanget svarade John-Erik Halvarsson. Sven Roosqvist informerade om utfallet av rese-/utflyktsenkäten. I topp låg Tulpanfestivalen i Backsjön ovanför Sollefteå. Sven jobbar vidare med inkomna förslag och inväntar prisuppgifter med mera.

Valberedningens Sten Troberg informerade om att de påbörjar sitt arbete efter helgerna och uppmanade deltagarna att nominera kandidater.

Som dagens överraskning framträdde duon TorbÅke med några mer eller mindre kända julsånger till ackompanjemang av John-Erik Halvarsson på synt. Framförandet blev mycket uppskattat. Helt klart har gruppen en lovande framtid som scenartister framför sig, bara de blir överens om vilken tonart som ska gälla. Dagens publik uppskattade likafullt alla varianter.

2020 års program inleds den 30 januari med sopplunch och besök av leg fysioterapeut Jennie Löfgren, Lycksele lasarett. I februari är det årsmöte, i mars gästas PRO Lycksele av Anna-Lena Danielsson, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, Region Västerbotten. I april blir det visning av vårmodet. Våren avslutas den 28 maj med att föreningen samlas på Gammplatsen och grillar korv. Programmet kommer att tryckas upp och delas ut vid medlemskaféer och studiecirklar.

På en mätt mage sitter ett glatt huvud. Av allt att döma var alla mätta när de drog sig hemåt efter lottdragningen, även de som inget vann.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport