Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

133 personer deltog när PRO Vilhelminas hade 70-årsjubileum. Foto: BERNDT KARLSSON

PRO firade 70-årsjubileum

VILHELMINA · Published maj 5, 2019 at 17:15

PRO i Vilhelmina har firat sitt 70-årsjubileum på Folkets Hus. 133 personer deltog. Friskt felat stod för musiken.

Ordförande hälsade alla välkomna och höll ett kort tal där han berättade att det var den 11 januari 1949 som var födelsedagen och att den 23 januari hölls den första konstitueringen.

Han tyckte att det var jätteroligt att så många kunde komma på festen, vilket var en tredjedel av alla medlemmar. Han tackade även alla som hjälper till i föreningen med alla de olika uppgifter som finns. Så bjöd han äntligen till bords och maten bestod av Italiensk fylld fläskfilé med honungsslungad grönsakssymfoni som serverades med en symfoni gjord på potatis, palsternacka, sötpotatis, morot och gräslök. Till kaffet serverades en Baileystryffel. Ett stort tack till kock och personal på Folkets hus för den goda maten och den fina servicen.

Efter maten blev det många historier och glada skratt. När kaffet var serverat så klev de tolv medlemmarna i Friskt felat upp för att spela. Innan dess läste Anita Johannsson två dikter, en av Yngve Hellqvist och en av Bo Johansson. Nu fick de som kände för det ta en svängom på dansgolvet men det var inget större intresse för det. När så musiken tystnade så var det dags att avsluta med dragning av lotteriet. Iris Olofsson hade gått runt och sålt PRO:s skraplotter, där det blev en lycklig vinnare av 10 000 kronor.

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.