Onsdag 17 juli 2019

Lokaltidningen

133 personer deltog när PRO Vilhelminas hade 70-årsjubileum. Foto: BERNDT KARLSSON

PRO firade 70-årsjubileum

VILHELMINA · Published maj 5, 2019 at 17:15

PRO i Vilhelmina har firat sitt 70-årsjubileum på Folkets Hus. 133 personer deltog. Friskt felat stod för musiken.

Ordförande hälsade alla välkomna och höll ett kort tal där han berättade att det var den 11 januari 1949 som var födelsedagen och att den 23 januari hölls den första konstitueringen.

Han tyckte att det var jätteroligt att så många kunde komma på festen, vilket var en tredjedel av alla medlemmar. Han tackade även alla som hjälper till i föreningen med alla de olika uppgifter som finns. Så bjöd han äntligen till bords och maten bestod av Italiensk fylld fläskfilé med honungsslungad grönsakssymfoni som serverades med en symfoni gjord på potatis, palsternacka, sötpotatis, morot och gräslök. Till kaffet serverades en Baileystryffel. Ett stort tack till kock och personal på Folkets hus för den goda maten och den fina servicen.

Efter maten blev det många historier och glada skratt. När kaffet var serverat så klev de tolv medlemmarna i Friskt felat upp för att spela. Innan dess läste Anita Johannsson två dikter, en av Yngve Hellqvist och en av Bo Johansson. Nu fick de som kände för det ta en svängom på dansgolvet men det var inget större intresse för det. När så musiken tystnade så var det dags att avsluta med dragning av lotteriet. Iris Olofsson hade gått runt och sålt PRO:s skraplotter, där det blev en lycklig vinnare av 10 000 kronor.

Liten bod med hantverk

Dorotea På Bergsvägen ovanför hotellet i Dorotea ligger Marikes hantverksbod. En liten butik som är fylld av genuint hantverk. – Jag satsar på svenska och nordiska formgivare och...

Länsförfattare sätter nu punkt för Bäckmyran

Umeå Kent Lundholm, 61 år, har skrivit fyra romaner om Baklandet, som hämtar inspiration från hembyn Bäckmyran och dess grannbyar. I augusti kommer han ut med sista boken om...