Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Annica Strandberg Lidström, avgående president, och Bengt Hagström, tillträdande president. Foto: JAN E ANDERSSON

Presidentskifte hos Rotary

VILHELMINA · Published jul 16, 2019 at 15:00

Vid ett högtidligt lunchmöte i Vilhelmina Rotaryklubb den 17 juni gästades klubben av distriktets avgående guvernör Christina Fahlgren-Lövheim. Tillträdande guvernör för det kommande verksamhetsåret 2019/2020 är Vilhelminaklubbens mångårige medlem Göran Lidström, som vid mötet fick ta emot guvernörsstaven och den tunga Rotarykedjan som tecken på utnämningen.

Göran har under de senaste åren haft flera viktiga förtroendeuppdrag i distrikt 2320, som består av Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Nu väntar honom ett intressant år med besök i alla distriktets 31 klubbar, som sammanlagt har cirka 1 100 medlemmar.

Vilhelminaklubbens eget presidentskifte fick med guvernörens besök en extra festlig inramning. President Annica Strandberg Lidström tackades för ett aktivt och innehållsrikt verksamhetsår och överlämnade klubban till inkommande presidenten Bengt Hagström.

Annica fortsätter som klubbens kontaktperson för Rotarys Läkarbank, Rotary Doctors, som bland annat skickar läkar- och tandläkarvolontärer till Kenya för akut sjukvård och utbildning av hälsovolontärer. Rotary beskriver sig som en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...