Lördag 11 juli 2020

Lokaltidningen

Adam Nyström och Per Danielsson, poliser i Lycksele, har besökt HjärtLung, och varnade bland annat för bedrägeriförsök. Foto: BIBBI JONSSON

Polisen varnade för bedrägeri

LYCKSELE · Published mar 31, 2020 at 14:15

En stor skara medlemmar från föreningen HjärtLung Lycksele kom och lyssnade på kommunpoliserna Adam Nyström och Per Danielsson, som besökte oss för att prata om ämnet ”Trygghet, vad innebär det för dig?”. Båda två kunde klart fastslå att Lycksele kommun är en mycket trygg kommun att leva och bo i.

Brottsutvecklingen i södra Lappland har sjunkit de senast åren. Förr låg cykelstölder högt i brottsstatistiken, men även de har minskat. En del av de brott som begås, speciellt våldsbrott, är oftast våld i hemmet eller kopplade till större evenemang.

Poliserna varnade för olika typer av bedrägeriförsök riktade mot speciellt äldre via internet samt telefon. När det ringer från okända ovanliga telefonnummer, som oftast kommer från utlandet och gärna nattetid, svara inte och ring aldrig tillbaka, det är vanligtvis någon som försöker luras. Om polisen kommer på besök visar dom alltid upp sin legitimation. Kolla noga för att se att den är äkta, innan ni tillåter någon komma in i er bostad, uppmande de.

Poliserna poängterade att varken banker eller polis begär att man skall lämna bankkoder eller bank-id via e-mail, sms eller muntligt per telefon.

Det framkom att tyvärr hade några av våra medlemmar utsatts för sådana försök. Efter informationen från Adam och Per intogs gott fika, därefter berättade ordförande Bibbi Jonsson om kommande aktiviteter i föreningen.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

Statligt bidrag mot social isolering

LÄNET Regionala och nationella åtgärder har genomförts för att minska ensamheten hos de äldre som orsakats av den sociala distanseringen. Nästa onsdag är sista dagen för...

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport