Måndag 21 september 2020

Lokaltidningen

Piteå Elit på träning i Lycksele

LYCKSELE · Published sep 1, 2020 at 18:15

Joakim Abrahamsson och Karl Edenroth är ledare och tränare i Piteå Elit som jobbar för att ta klubben till fler och större framgångar. Efter en tidigt avbruten tävlingssäsong på grund av pandemin har klubbens verksamhet varit vilande under våren och startat upp igen i sommar.

Karl och Jocke säger att man har fått anpassa verksamheten lite. Mer närbelägna läger i Saxnäs, Piteå, Hemavan och, förra veckan, i Lycksele har det blivit.

"Vi bor glesare och samåker inte i samma utsträckning som tidigare", säger de.

Men egentligen är det nog Sveriges befolkning som lever mer likt som en elitskidåkare. Man tvättar händerna oftare, kramas inte, håller avstånd, tränar/motionerar mindre i grupp, tränar enskilt ute i naturen.

Det är en vardag för oss som jobbar med elitidrottare. Framtiden får utvisa hur kommande tävlingssäsong kommer att se ut med det läge vi har i värden.

Förutsättningarna är mycket stora för att Piteå Elit, framförallt deras damlag, ska nå framgångar om och när tävlingarna drar igång. Piteå har nog Sveriges på papperet starkaste lag sett till tidigare meriter.

På damsidan har man ett oerhört starkt lag i form av Ebba Andersson, Emma Ribom, Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Sofia Eriksson, Lisa Vinsa och Mia Eriksson.

På herrsidan har man namn som Johan Häggström, Björn Sandström, Fredrik Andersson och Viktor Brännmark som vill vara med och slåss om pallplatser.

Vad tycker ni om er vistelse i Lycksele?

"Lycksele ligger bra geografiskt för oss när vi har åkare bosatta, förutom i Piteå, även i Umeå, Sundsvall och Östersund, så blir det en bra samlingspunkt", menar ledarduon Karl och Jocke, som är här för första gången.

De är överväldigade och mycket nöjda och säger i mun på varandra "att hit kommer vi garanterat fler gånger".

"En lägerort av högsta kvalitet med en fantastisk bana för rullskidåkning, som erbjuder allt från platta slingor till elitkuperad terräng. Och en mycket fin löprunda har vi blivit tipsade om. Starten är Grivetjärnsrundan som ansluter och är vidare välmarkerad bort till rundan vid Djupavatjärnen", säger de.

"Vi tackar för den fina support vi fått i Lycksele av Lycksele kommun och skidgymnasiet och kul att några av eleverna har deltagit på våran träningstävling. Lycksele lever upp till våra krav på träningsmöjligheter, bra logi och mat", avslutar de båda tränarna.

Biggest loser startar 5 oktober

SORSELE Den 5 oktober startar, till sist, Biggest loser, som egentligen skulle ha haft premiär den 7 april, men ställdes in på grund av corona. Petra Holmlund, Sorsele, är en av...

Strid om bygglovsavgift

STORUMAN Svenska kraftnät AB överklagar nu Storumans kommuns beslut om att kräva drygt en halv miljon kronor i bygglovsavgift för att bygga om stamnätsstationen vid Grundfors...

”Bli polis i södra Lappland!”

INLANDET Enligt lokalpolisområdeschefen Marcus Nilsson är det en utmaning att hitta poliser till inlandet.

Skolan i Dikanäs blir kvar

Dikanäs I dag beslutade utbildningsnämnden i Vilhelmina att skolan i Dikanäs blir kvar. – Vi har med dagens beslut visat att skolan i Dikanäs ska vara kvar men att det eventuellt...

Edvin vill jobba med ungdomar

ÅMSELE Vännäsbon Edvin Winberg är en av studenterna på Polishögskolan i Umeå. Han går den tredje terminen och vill i framtiden specificera sitt polisyrke på ungdomar.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport