Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Pigg 156-åring fyllde år

LYCKSELE · Published maj 18, 2019 at 14:15

Den 8 maj firas Röda Korsets dag över hela världen. Röda Korset secondhand i Lycksele stämde in i kören och hyllade den pigga 156-åringen med Seniorcafé på Skytten. Minst 120 personer hade kommit för att ta del av den trevliga eftermiddagen då Röda Korset även hade modevisning.

Tio mannekänger visade kläder och andra attrialjer som från Röda Korset secondhand i Lycksele. Det bjöds även på musik av Röda Korsets egen sjungande vaktmästare, Donald Paulsson. Konferencier var Sture Arvidsson, som på sedvanligt vis roade den månghövdade publiken.

Besökarna bjöds även på tilltugg som läckra Röda Kors-bakelser och kaffe. Arrangemanget blev väldigt lyckat och lär återkomma nästa år. Medarrangörer var Medborgarskolan Lycksele.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...