Fredag 23 augusti 2019

Lokaltidningen

Pigg 156-åring fyllde år

LYCKSELE · Published maj 18, 2019 at 14:15

Den 8 maj firas Röda Korsets dag över hela världen. Röda Korset secondhand i Lycksele stämde in i kören och hyllade den pigga 156-åringen med Seniorcafé på Skytten. Minst 120 personer hade kommit för att ta del av den trevliga eftermiddagen då Röda Korset även hade modevisning.

Tio mannekänger visade kläder och andra attrialjer som från Röda Korset secondhand i Lycksele. Det bjöds även på musik av Röda Korsets egen sjungande vaktmästare, Donald Paulsson. Konferencier var Sture Arvidsson, som på sedvanligt vis roade den månghövdade publiken.

Besökarna bjöds även på tilltugg som läckra Röda Kors-bakelser och kaffe. Arrangemanget blev väldigt lyckat och lär återkomma nästa år. Medarrangörer var Medborgarskolan Lycksele.

”Handlar om att kraftsamla”

SORSELE Sorselebon Leopold Sjöström har varit med sedan första början med arbetet att göra Vindelälven till ett biosfärområde. Redan 2005 började arbetet att få med älven på...

Familjedag med drag

LYCKSELE I lördags anordnades en familjedag i Lycksele för tredje gången i ordningen. De många aktiviteterna lockade cirka 200 personer.

Konstled fick konstverk

DOROTEA Förra veckan invigdes konstverket "En god natts sömn" på konstleden i Borgafjäll, tillsammans med två restaurerade kåtor. Projektet är en avknoppning från...