Tisdag 26 maj 2020

Lokaltidningen

Panterbowlarna intar hallen

LYCKSELE · Published nov 29, 2019 at 05:15

När bowlinghallen i Lycksele öppnar på tisdagar och torsdagar är det kö utanför entrén, då hänger ett gäng glada pensionärer på låset. För då ”äger” Panterbowlarna hallen, och förutom att spela och tävla, är dessa tillfällen viktiga för socialt umgänge och en träffpunkt i vardagen.

Två av de som frekvent finns med i hallen är Jerry Borg och Jan Johansson.

"Det är trevligt att spela bowling och att vara tillsammans med likasinnade som tycker om att tävla och utvecklas i sporten även på gamla dar," tycker Janne, och Jerry håller med och tillägger att det är stimulerande att ha utbyte med andra städer, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, och lära känna nya panterbowlare.

"Bowling kräver koordination, tankeverksamhet, huvudräkning och är en lagom aktivitet för oss äldre att hålla kroppen i trim", säger Janne.

"Sedan blir man aldrig fullärd, utan det går åt mycken tid till att utveckla tekniken, och det finns många villiga coacher bland de rutinerade spelarna, så goda råd är billiga", tycker Jerry.

Tre av höstomgångens stadsmatcher är nu avklarade. Först åkte Lycksele-gänget på ordentligt stryk mot Umeå hemma, vilket inte hör till vanligheterna. Sedan var det dags att inkassera säsongens andra förlust, mot Skellefteå borta, vilket får betraktas som en sensation. När 30 revanschsugna åkte ner till Örnsköldsvik var segerviljan stor, och den bidrog till en knapp seger.

Även om tävlingsstimulansen finns, tycker de flesta att det inte är det viktigaste att vinna, men man vill ändå känna sig nöjd med sin egen insats för laget.

Sen vår drabbar renkalvar

AMMARNÄS Kyla och mycket snö i fjällen kan i värsta fall innebära att upp emot hälften av renkalvarna som nu föds inte överlever till sommaren. – Vajorna har börjat föda sina...

"Hela agerandet är fruktansvärt"

SORSELE Hovrättens dom i förra veckan ser ut att bli sista ordet i konflikten om ersättning för fjällnära skog som inte får avverkas. – Jag skulle bli förvånad om domen...

Satsar på fler vikarier med ny webbutbildning

ÅSELE I coronatider satsas det extra mycket på vård och omsorg. Åseles äldre- och funktionshinderomsorg har tillsammans med Lärcentrum i Åsele anordnat infoträffar där de...

Konsten att timra hus

VILHELMINA Det finns ett stort intresse för att lära sig den urgamla konsten att timra. Meborgarskolan i Vilhelmina ordnar i sommar ett antal kurser i den ädla konsten....
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport