Lördag 7 december 2019

Lokaltidningen

Panterbowlarna intar hallen

LYCKSELE · Published nov 29, 2019 at 05:15

När bowlinghallen i Lycksele öppnar på tisdagar och torsdagar är det kö utanför entrén, då hänger ett gäng glada pensionärer på låset. För då ”äger” Panterbowlarna hallen, och förutom att spela och tävla, är dessa tillfällen viktiga för socialt umgänge och en träffpunkt i vardagen.

Två av de som frekvent finns med i hallen är Jerry Borg och Jan Johansson.

"Det är trevligt att spela bowling och att vara tillsammans med likasinnade som tycker om att tävla och utvecklas i sporten även på gamla dar," tycker Janne, och Jerry håller med och tillägger att det är stimulerande att ha utbyte med andra städer, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, och lära känna nya panterbowlare.

"Bowling kräver koordination, tankeverksamhet, huvudräkning och är en lagom aktivitet för oss äldre att hålla kroppen i trim", säger Janne.

"Sedan blir man aldrig fullärd, utan det går åt mycken tid till att utveckla tekniken, och det finns många villiga coacher bland de rutinerade spelarna, så goda råd är billiga", tycker Jerry.

Tre av höstomgångens stadsmatcher är nu avklarade. Först åkte Lycksele-gänget på ordentligt stryk mot Umeå hemma, vilket inte hör till vanligheterna. Sedan var det dags att inkassera säsongens andra förlust, mot Skellefteå borta, vilket får betraktas som en sensation. När 30 revanschsugna åkte ner till Örnsköldsvik var segerviljan stor, och den bidrog till en knapp seger.

Även om tävlingsstimulansen finns, tycker de flesta att det inte är det viktigaste att vinna, men man vill ändå känna sig nöjd med sin egen insats för laget.

Nu ska utsläppen minska

SORSELE När Scanmining fick tillstånd att starta gruvdrift i Ersmarksberget mellan Storuman och Sorsele fick bolaget inte släppa ut mer än 500 kilo zink per år. Men det dröjde...

Tre VM-guld till Storuman

STORUMAN Redan under torsdagsförmiddagen lyckades tre armbrytare från Storuman armsport vinna varsin guldmedalj under VM-tävlingarna i Polen.

Miljonbelopp finns för att främja samisk litteratur

STORUMAN För ett år sedan gav Satens kulturråd 2,2 miljoner kronor till Storumans kommun för att utöka den samiska bokbussverksamheten i södra Lappland. – Efter beskedet om att...