Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Åsele PRO:s kaffestuga. Foto: SVEN-OLOF ÖBERG

Paltfest hos PRO i Åsele

ÅSELE · Published maj 17, 2019 at 10:15

Åsele PRO har haft medlemsmöte i Kaffestugan. De paltsugna medlemmarna, tillsammans med eveventuellt blivande medlemmar, smorde kråset med den mycket goda palten som tillagats av Coop Nära och deras suveräna paltkokerska Anki Skoglund. Trots ett betydande paltkoma roade sig deltagarna med en stunds "spel och dobbel".

De fick sig även en hel del information till livs från föreningens kassör, Sören Andersson. Bland annat informerade han om det förestående 70-årskalaset på festplatsen Trillen den 7 juni, där anmälningstiden går ut den 21 maj, medlemsmöte med tunnbrödcafé i Sörnoret senare i juni, bussresa till Norrbyskär i augusti samt resa till Umeå i oktober då det, förutom möjlighet till shopping, skall informeras om det nya begreppet framtidsfullmakt och vikten av att tänka efter före.

 Sedan paltkokerskan och kökspersonalen avtackats med applåder kunde ordförande Bert-Rune Dahlberg tacka för ett väl genomfört möte och tillönska alla en fin vår och väl mött igen den 7 juni.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...