Fredag 19 juli 2019

Lokaltidningen

Fyra herrar på blomvandring. Foto: MATS RUNDQVIST

Orkidévandring i Lycksele

LYCKSELE · Published jul 5, 2019 at 10:15

Svenska Turistförening, STF, Södra Lappland i samarbete med Studiefrämjandet har genomfört en orkidévandring söder om Lycksele. Det var ett tiotal som samlades vid MB för att gemensamt åka ut till orkidélokalen.

Det kunde inte varit bättre väder, för det var en riktig skön sommarkväll att vara ute och vandra. Det fanns gott om olika blommor, från den blyga ögonpyrolan till den mer ståtliga nordisk stormhatt, den senare ej riktigt blommande.

Deltagarna fick, och det var huvudmålet för utflykten, se en stor mängd blommande guckusko, några mycket stora flockar av dem tillsammans. Att få se denna magnifika blomma i sådan omfattning är otroligt.

De gick högre upp på berget där de även fick se blommande liljekonvaljer. De gick också en tur längs sjön och fick se blommande vattenklöver. Det fanns blad av näckros, men dom hade inte komit så långt. Men att få se sådana mängder guckusko var nog så bra.

Motor och musik i fokus

LYCKSELE Vad Motorveckan handlar om hörs på namnet. Men Motorveckans koordinator Mikael Jakobsson vill också lyfta en annan sida; musiken. – Det är musiken som gör att folk...