Måndag 20 maj 2019

Lokaltidningen

Moderaternas styrelse i Lycksele efter årsmötet: Inge Dahlgren, Michael Nilsson, Ewa Stuge, Elisabeth Björnsdotter Rahm, Anna Ackemo och Elis Ivarsson. På bilden saknas Christer Rönnlund. Foto: PRIVAT

Ny ordförande hos Moderaterna i Lycksele

LYCKSELE · Published mar 8, 2019 at 15:15

Nya Moderaterna har haft årsmöte, som var välbesökt. Regionråd Nicklas Sandström talade på mötet om utmaningarna inom hälso-och sjukvårdspolitiken.

Årsmötet valde Elisabeth Björnsdotter Rahm till ny ordförande och Michael Nilsson till vice ordförande. Övriga i styrelsen är: Inge Dahlgren, Ewa Stuge, Anna Ackemo, Christer Rönnlund och Elis Ivarsson.

"Det är extra utmanande att ta över ett ordförandeskap nu när Moderaterna sitter i majoritet tillsammans med övriga allianspartier i Lycksele, det finns ett behov av att fortsätta utveckla vår politik och den nya styrelsen kommer att arbeta intensivt med detta2, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm.

Dags för manifestation för Inlandsupproret

Inlandet På lördag är det dags för Inlandsupprorets första manifestation. I lokaltidningens spridningsområdet blir det i Vilhelmina, Lycksele, Åsele och Sorsele.

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

GRAFIK: Familjehem – en industri på 100 miljoner

Länet Förra året betalade länets kommuner över 100 miljoner kronor till familjehemsbolag. Många av dem beskriver företeelsen som problematisk.

Kommuner går ihop för att lösa problemet

Länet Flera kommuner i Västerbottens inland diskuterar nu ett samarbete för att lösa bristen på familjehem.