Söndag 20 januari 2019

Lokaltidningen

Allegrokören sjöng vid ett musikkafé i Lycksele och bjöd på mycket trivsam sång. Foto: ANITA BJURMAN

Musikkafé med Allegrokören

LYCKSELE · Published nov 5, 2018 at 18:15

Allegrokören i Lycksele har åter haft musikkafé på Musikskolan Templet. Kören bestod för dagen av ett 30-tal medlemmar från tre generationer. Gymnasieelever bidrar med ungdomliga röster både i kören och som solister, samt som instrumentalister.

Dirigent var suveräne Anders Eriksson. Vältalig och humoristisk konferencier var Max Fredriksson. Pålitligt pianokomp stod Stig Andersson för. Trummor spelades av Viktor Linder Björkenstam. Ukulelebasen stod Max för och elgitarr spelades av Rune Fredriksson. Viktor Wiig, skidelev, sjöng engagerat och medryckande Halleluja. Lisa Bergström sjöng känslosamt och vackert  två solo, varav ett var Gabriellas sång med komp från kören.

Publiken fick vara med och sjunga Apans sång ur Djungelboken samt Teddybjörnen Fredriksson av Lasse Berghagen. Av körens repertoar uppskattades kanske mest Py Bäckmans Min plats på jorden.

Sången Kaffetåren inbjöd till fikabordet. Texten sjöngs av körledaren och kören kompade. Ett stort bord var uppdukat med hembakat bröd av olika slag. Körens medlemmar hade bakat och fixat med allt som hör till ett smaskit kaffekalas.

Ordförande PerErik Holmlund hade fått ihop ett stort antal vinster till ett lotteri. Stadens företagare har frikostigt bidragit med gåvor av matnyttigt slag, måltidskuponger, frukt, kaffe, kakor samt hudvårdsprodukter från apotek. Vinsten för detta går till omkostnader för körverksamheten.