Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

Modevisning hos PRO i Lycksele

LYCKSELE · Published maj 7, 2019 at 15:15

PRO Lycksele har anordnat modevisning. Styrelsens sekreterare, Per-Erik Holmlund, hälsade välkommen. Vårmodet visades av Dressman, Paus hos Jeanette, Lindex, Modecompaniet, Sportringen och Skohörnan. Chakra Spa visade hur man lägger en makeup för vardagsbruk.

Kläderna visades av PRO:s egna modeller, som förde sig på catwalken med grandessa, men de har förvisso vanan inne sedan tidigare visningar. Publiken var hänförd. En del ”åååh-ande och aaah-ande” hördes och ”inte visste jag att de hade såna kläder”.

På menyn stod en vårlig kycklingsallad, bröd, dryck samt kaffe och kaka, Serveringen sköttes som vanligt av den proffsiga köksgruppen med Gunni Bildström i spetsen.

Fredrik Abramsson, vd på Abramssons buss, med kompanjon Lage Dahlquist, informerade om företagets föreningsresor. För den enskilda föreningen är det nästan omöjligt att fylla en buss. Det är svårigheter som föreningarnas reseansvariga har att tampas med och som Abramssons buss noterat. Abramssons buss samlade därför föreningarna, pratade ihop sig och resultatet blev en pärm, som heter Sams, Seniorer i samarbete. I den presenteras årets resor och hur man som förening går till väga.

Karin Norlander informerade om kommande program samt PRO:s synpunkter på vårbudgeten. Riksdagen har tidigare beslutat om 800 miljoner till äldreomsorgen. Christina Tallberg, PRO:s ordförande säger att det är välkommet men man förväntar sig ännu mer, med tanke på en allt äldre befolkning. Mindre tilltalande är att regeringen med stöd av C och L avskaffar satsningen på träning för äldre, 20 miljoner dras in. PRO är mycket kritiska till detta.

Många sågs gå hem med ett leende på läpparna, även de som inget vann på lotteriet. Tack riktades till köksgruppen, till Solweig och Torbjörn Nygren, arrangörer av modevisningen samt alla andra, ingen nämnd och ingen glömd.

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.