Lördag 29 februari 2020

Lokaltidningen

Modevisning hos PRO i Lycksele

LYCKSELE · Published maj 7, 2019 at 15:15

PRO Lycksele har anordnat modevisning. Styrelsens sekreterare, Per-Erik Holmlund, hälsade välkommen. Vårmodet visades av Dressman, Paus hos Jeanette, Lindex, Modecompaniet, Sportringen och Skohörnan. Chakra Spa visade hur man lägger en makeup för vardagsbruk.

Kläderna visades av PRO:s egna modeller, som förde sig på catwalken med grandessa, men de har förvisso vanan inne sedan tidigare visningar. Publiken var hänförd. En del ”åååh-ande och aaah-ande” hördes och ”inte visste jag att de hade såna kläder”.

På menyn stod en vårlig kycklingsallad, bröd, dryck samt kaffe och kaka, Serveringen sköttes som vanligt av den proffsiga köksgruppen med Gunni Bildström i spetsen.

Fredrik Abramsson, vd på Abramssons buss, med kompanjon Lage Dahlquist, informerade om företagets föreningsresor. För den enskilda föreningen är det nästan omöjligt att fylla en buss. Det är svårigheter som föreningarnas reseansvariga har att tampas med och som Abramssons buss noterat. Abramssons buss samlade därför föreningarna, pratade ihop sig och resultatet blev en pärm, som heter Sams, Seniorer i samarbete. I den presenteras årets resor och hur man som förening går till väga.

Karin Norlander informerade om kommande program samt PRO:s synpunkter på vårbudgeten. Riksdagen har tidigare beslutat om 800 miljoner till äldreomsorgen. Christina Tallberg, PRO:s ordförande säger att det är välkommet men man förväntar sig ännu mer, med tanke på en allt äldre befolkning. Mindre tilltalande är att regeringen med stöd av C och L avskaffar satsningen på träning för äldre, 20 miljoner dras in. PRO är mycket kritiska till detta.

Många sågs gå hem med ett leende på läpparna, även de som inget vann på lotteriet. Tack riktades till köksgruppen, till Solweig och Torbjörn Nygren, arrangörer av modevisningen samt alla andra, ingen nämnd och ingen glömd.

Klarade Ungdomsvasan

BLATTNICKSELE Alla femton elever på Blattnicksele skola som åkte ner till Dalarna för att tävla i Ungdomsvasan klarade loppet trots tidigare farhågor om isiga skidspår. – Det var...

Sjukstugan bygger om för patienter och personal

ÅSELE Just nu pågår byggnationer på Åsele sjukstuga. Man håller både på att bygga om labbet och göra ett blodtrycksrum. – Det känns roligt att få göra det bättre för patienterna,...

Lappbyn och samebyn har lika stor rätt

LYCKSELE Vapstens lappby har lika stor rätt till renskötsel som Vapstens sameby. Lycksele tingsrätts dom innebär att de inflyttade nordsamerna inte längre kan anses sig ha...