Lördag 11 juli 2020

Lokaltidningen

Två lucior och fyra tärnor gladde åhörarna hos PRO i Vilhelmina. Foto: BERNDT KARLSSON

Lucia hos PRO i Vilhelmina

VILHELMINA · Published dec 19, 2019 at 15:50

Vilhelmina PRO har haft sin årliga Luciaträff, där 136 personer var anmälda. Ett luciatåg bestående av två lucior och fyra tärnor, ledda av Theo Backlund, uppträdde.

Förutom Luciasången sjöng de ett antal sånger som är vanliga till Lucia. Deras sång uppskattades av publiken som gav dem många stora applåder. Efter luciatågets utgång ville en av tärnorna sjunga en sång för oss vilket rev ner ytterligare applåder.

Nu var det dags att äta risgrynsgröt och mjukbrödsmacka med skinka samt kaffe med pepparkaka efteråt. Gröten, gjord av Åsbacka kök, fick mycket beröm och mjukbrödet bakat av Susanne Edström tyckte alla var supergott.

Efter allt detta var det dags för den sedvanliga lotteridragningen och avslutning med ett stort tack till alla deltagarna och en önskan om en god jul.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

Statligt bidrag mot social isolering

LÄNET Regionala och nationella åtgärder har genomförts för att minska ensamheten hos de äldre som orsakats av den sociala distanseringen. Nästa onsdag är sista dagen för...

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport