Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Ett 50-tal besökare lockades till Lycksele kyrka under marknadens avslutningsdag. Foto: DORIS RISFJELL

Kulturmöte med konst och musik under marknaden

LYCKSELE · Published mar 6, 2020 at 09:15

Lördagen den 29 februari hölls Vintermarknadskonsert i Lycksele kyrka för fjärde gången i följd. Temat för denna konsert är ”Kulturmöte” och en tanke från Lycksele församling är att människor genom kunskap och ökad kulturkännedom ska kunna förstå och respektera varandra bättre.

Ett 50-tal betalande besökare hade sökt sig in i värmen denna kväll för att lyssna till och se följande medverkande; Jörgen Stenberg – jojk, Sofia Salomonsson – flöjt, sång och slagverk, Viktoria Dahlström, orgel, piano och sång, Olle Thoors, sång, flöjt, munspel och slagverk.

Musikerna stöttades av kören Vox Lapponica som även framförde tre egna körstycken. Konstnären Cristina Cassini Bäckström hade målningar utställda i kyrkan.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport