Lördag 11 juli 2020

Lokaltidningen

Kent Larsen, bosatt i Lycksele, var dagens gäst hos PRO i Lövånger. Foto: OVE BERGGREN

Kent Larsen berättade sin historia i Lövånger

LYCKSELE · Published jan 23, 2020 at 08:15

Kent Larsen, Lycksele, känd som skoterprästen, fick ett särskilt välkomnande när han var dagens gäst på ett möte med PRO i Lövånger.

Kent började med att berätta hur han som sjuttonåring rymde hemifrån och tog sig till Sverige, och hur han till sist hamnade i Ammarnäs. Distriktet var stort och som dansk var skidor inte det bästa fortskaffningsmedlet. Han köpte en snöskoter och körde runt och besökte samer och fjällbor. Han blev något av en pionjär på 60-talet.

Kent Larsen är en person som har mycket att berätta om människor han mött och händelser som han upplevt. Mest känd är han kanske för sin medverkan i Robinson, där han deltagit två gånger. Han har också medverkat i många andra tv-program. Numera tar han det lite lugnare och bor för det mesta i Indien på vintern.

Efter att ha lyssnat på en fantastisk berättare blev det dags för fika och information. Ove Berggren, ordförande i PRO Lövånger, avslutade mötet med att tacka för visat intresse och uppmanade alla att köra försiktigt i regnet.

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

Statligt bidrag mot social isolering

LÄNET Regionala och nationella åtgärder har genomförts för att minska ensamheten hos de äldre som orsakats av den sociala distanseringen. Nästa onsdag är sista dagen för...

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport