Söndag 5 juli 2020

Lokaltidningen

Gröten var populär på Åsbacka. Foto: BERNDT KARLSSON

Julgransplundring på Åsbacka i Vilhelmina

VILHELMINA · Published jan 15, 2020 at 10:15

Den 11 januari hade Åsbacka boende-, anhörig- och personalförening i Vilhelmina ordnat med julgransplundring på avdelningen Häggen, dit även övriga avdelningar kom.

Det var totalt 45 personer som kom för att äta risgrynsgröt och skinkmacka och efteråt kaffe med dopp. Tora Ekbäck hälsade alla välkomna varefter gröten kom på borden. Underhållningen stod Rolf Ramstedt för, med en del hjälp av Fredrik Grahn och Stig Viktorsson.

Alla åt och talade om hur god gröten som Åsbacka kök hade kokat var. När kaffet var serverat så gick Tora runt och sålde lotter, som det var dragning på så fort de var slutsålda. Därefter tackade Tora alla som deltagit och som slut blev det en ringdans runt avdelningarna med Stig Viktorsson i spetsen med sitt dragspel. Ett stort tack till de som var med och serverade samt till den duktiga personalen som hjälpte till.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport