Lördag 20 juli 2019

Lokaltidningen

Renar på Svalbard. Foto: SUNE LIND

Intressant resa till Svalbard

VILHELMINA · Published apr 10, 2019 at 18:15

SPF Seniorerna Vilhelmina samlade ett 50-tal medlemmar till månadsmöte på Folkets hus. Ordförande Bertil Holmgren hälsade alla hjärtligt välkomna och informerade om olika förslag till kommande resor som medlemmarna hade att välja mellan.

Därefter överlämnade han ordet till Sune Lind som var dagens gäst. Han visade ett bildspel och berättade om Svalbard, som han besökt ett antal gånger. Det blev en mycket intressant resa om Svalbards historia och hur det är att leva och bo där idag.

Ett lotteri såldes med många fina vinster. Kaffe, smörgås och kaka smakade alldeles utmärkt efter den intressanta föreläsningen och mötet avslutades med att ordföranden tackade alla som kommit och medverkat.

Snart dags för återbördande av kvarlevor

LYCKSELE Den 9 augusti, på Urfolkens dag, kommer den största försoningsceremonin i Sveriges historia att ske på Gammplatsen i Lycksele. – Ceremonin är en ritual där alla som...

Renoveras efter skadegörelsen

LYCKSELE I fjol skedde omfattande skadegörelse på samevistet i Lycksele. I sommar renoveras torvkåtan för stora summor pengar, inför försoningsceremonin den 9 augusti. –...

Flera aktörer i samarbete

LYCKSELE Det kommande återbördandet av kvarlevor till Gammplatsen är ett samarbete mellan flera aktörer, som inleddes i början av året.