Tisdag 26 mars 2019

Lokaltidningen

Elaine Lundgren i samspråk med Ann-Marie Oscarsson under PRO Lyckseles julfest. Inger Johansson serverar glögg. Foto: KARIN NORLANDER

Höstmöte och julfest hos PRO

LYCKSELE · Published jan 4, 2019 at 01:15

Det är tätt på given med festligheter för PRO Lycksele. För några veckor sedan genomfördes höstmötet, där beslut togs om verksamhetsplan, budget och medlemsavgift för 2019.

I presidiet presiderade Kent Eriksson, mötesordförande och Anita Nilsson, sekreterare. Frågan om avgiftens storlek i relation till distrikts- och riksorganisation reddes ut. Synpunkter angående programinslag och information överlämnades till styrelsen att hantera.

Denna i och för sig rätt formella tillställning skulle ha haft besök av räddningstjänsten, men då de drabbats av sjukdom, fick Karin Norlander agera räddningsplanka. Karin visade hur man navigerar på PRO Lyckseles hemsida utan risk att förirra sig i cyberrymden.

Knappt var höstmötet överstökat, så var det dags för lucia och julfest. Ett glöggmingel med klassiska tillbehör hälsade medlemmarna välkomna. I och med detta var sorlet igång. PRO:are är kända för att komma i tid till kaféerna, så även denna gång. Så småningom fick ordförande Marika Lindgren möjlighet att bjuda till bords och informerade samtidigt om programmet för det kommande årets kaféer.

I väntan på lucias ankomst spelade och sjöng Kicks Törnlund välkända julmelodier, vilka satte deltagarna i stämning inför det som alla väntade på. In trädde luciatåget med lucior, tärnor, tomtar och pepparkaksgubbar. Näpnare lussetåg har väl sällan skådats. Det var barn från Villaryds förskola som gladde mötet med besök. Efter detta bejublade framträdande började det kurra i PRO-magarna. En jultallrik med kallskuret dukades snabbt fram och avnjöts med stort välbehag.

Lotter såldes och på entrébiljetten drogs högvinsten, en fruktkorg skänkt av en av våra större matbutiker.

På det hela taget ett trivsamt luciafirande i gemytlig stämning som avslutades med ett stort, varmt tack till alla närvarande med tillönskan om god jul och ett gott nytt år.

Åsele Näringslivsstiftelse har flyttat till egen lokal

ÅSELE Åsele Näringslivsstiftelse har flyttat ut från Kulturhuset i Åsele och in i en egen lokal i Åsele centrum. – Så mycket besök som vi haft sedan vi flyttade hit har vi aldrig...

Kontanter används mindre

LÄNET Trenden är tydlig. Kontanter minskar som betalningsmedel. Enligt Riksbankens statistik är det främst uttagsautomater som hushållen använder för att få tillgång till...

Digitalt ett hot mot integriteten

Länet Det finns flera aspekter av ett kontantfritt samhälle. Där ingår integritet, segregering, småföretag och glesbygd, sårbarhet samt lyxfällan och skuldkrisen. Det var de...