Söndag 5 juli 2020

Lokaltidningen

Medlemmar i HjärtLung Lycksele tar för sig av det digra julbordet. Foto: KERSTIN LINDELL

HjärtLungs julbord lockade många medlemmar

LYCKSELE · Published dec 21, 2019 at 15:15

Föreningen HjärtLung Lycksele har som tradition att samlas för att äta julbord. Detta skedde sista söndagen i november. Cirka 215 personer kom till Hotell Lappland där det minglades med glögg och tillbehör.

Ordförande Bibbi Jonsson hälsade samtliga välkomna och Lennart, representant för Hotell Lappland, presenterade årets julbord. Julbordet bestod av många läckerheter, sillar, lax, kallskuret, ostar med mera. Även ett bord med julens varmrätter, lutfisk, Janssons, köttbullar och revbenspjäll fanns uppdukat. Som avslutning intogs sötsaker från dessertbordet.

Lotter såldes och fina vinster delades ut, såsom fruktkorgar skänkta av ortens livsmedelsbutiker. Även böcker av författaren Kent Lundholm ingick i lotteriet.

Ordföranden avslutade middagen med att önska god jul och påminde om kommande aktiviteter.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport