Fredag 23 augusti 2019

Lokaltidningen

Marie Eriksson under utflykten till Umeå och Vännäs med Hjärtlungföreningen. Foto: HARRIET ÅMAN

HjärtLung på utflykt till Umeå och Vännäs

LYCKSELE · Published jan 25, 2019 at 11:15

Lycksele HjärtLungförening har gjort en resa till Umeå. Trots 30
graders kyla var det ett tappert gäng som ville med.

Dagen började med egen tid på Avion Shopping och därefter egen tid inne i Umeå centrum. Andra valde att enbart vara i centrum. Trevligt umgänge, mat och fika och mycket pratpräglade dagen.

På eftermiddagen gick färden vidare till Vännäs. På Hotell Vännäs möttes man av Solbritt Bäckström som jobbar ideellt för ett barnhem i Rio de Janeiro. Hon berättade om sitt ”projekt. Av kyrkans kasserade ljusstumpar tillverkar hon vackra ljus. Det försäljningen ger skickar hon oavkortat till barnhemmet.

Därefter serverades en god middag samt kaffe och bakelse. På hemvägen berättade Harriet Åman om pågående och kommande aktiviteter i föreningen. Nöjda och glada över dagen skildes man åt vid hemkomsten i Lycksele.

 

”Handlar om att kraftsamla”

SORSELE Sorselebon Leopold Sjöström har varit med sedan första början med arbetet att göra Vindelälven till ett biosfärområde. Redan 2005 började arbetet att få med älven på...

Konstled fick konstverk

DOROTEA Förra veckan invigdes konstverket "En god natts sömn" på konstleden i Borgafjäll, tillsammans med två restaurerade kåtor. Projektet är en avknoppning från...