Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

HjärtLung på Stockholmsresa

LYCKSELE · Published dec 25, 2019 at 14:15

Ett stort gäng medlemmar från HjärLungföreningen i Lycksele har varit på en teaterresa och kryssning med båten Cinderella i Stockholm.

Tidigt torsdag morgon avgick en buss från Lycksele med medlemmar från Lycksele HjärLungförening med destination Stockholm och Viking Lines terminal vid Stadsgårdskajen. De gick ombord på Cinderella för en kryssning till Åland. Ett fantastiskt gott och stort buffébord stod uppdukat, alla åt och njöt av den goda maten.

Därefter fick de chans att motionera när dansen startade, för den som ville fanns även möjlighet att handla i taxfree.

Efter en natt på båten var de tillbaka i Stockholm och checkade in på hotell Scandic Grand Central. Kvällens aktivitet var en föreställning på Oscarsteatern, musikalen Så som i himmelen, en hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång.

Deltagarna fick se den gripande historien om världsdirigenten Daniels plötsliga sammanbrott.

Han bestämmer sig för att återvända till sin barndomsby för lugn och ro. Det blev dock inget lugn, här möter han istället fiender men också kärlek och en tragisk död. När åhörarna hört på gripande sång från skönsjungande stjärnan Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, musikalstjärnan Anders Ekborg med med flera var det många som torkade bort en tår.

Lördag var det åter hemfärd. Den utmärkte reseledaren Jörgen kunde konsten att underhålla oss, med både, musik, mellobusskryss och olika tävlingar, vilket gjorde att resvägen kändes ganska kort.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport