Söndag 19 januari 2020

Lokaltidningen

HjärtLung på Stockholmsresa

LYCKSELE · Published dec 25, 2019 at 14:15

Ett stort gäng medlemmar från HjärLungföreningen i Lycksele har varit på en teaterresa och kryssning med båten Cinderella i Stockholm.

Tidigt torsdag morgon avgick en buss från Lycksele med medlemmar från Lycksele HjärLungförening med destination Stockholm och Viking Lines terminal vid Stadsgårdskajen. De gick ombord på Cinderella för en kryssning till Åland. Ett fantastiskt gott och stort buffébord stod uppdukat, alla åt och njöt av den goda maten.

Därefter fick de chans att motionera när dansen startade, för den som ville fanns även möjlighet att handla i taxfree.

Efter en natt på båten var de tillbaka i Stockholm och checkade in på hotell Scandic Grand Central. Kvällens aktivitet var en föreställning på Oscarsteatern, musikalen Så som i himmelen, en hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång.

Deltagarna fick se den gripande historien om världsdirigenten Daniels plötsliga sammanbrott.

Han bestämmer sig för att återvända till sin barndomsby för lugn och ro. Det blev dock inget lugn, här möter han istället fiender men också kärlek och en tragisk död. När åhörarna hört på gripande sång från skönsjungande stjärnan Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, musikalstjärnan Anders Ekborg med med flera var det många som torkade bort en tår.

Lördag var det åter hemfärd. Den utmärkte reseledaren Jörgen kunde konsten att underhålla oss, med både, musik, mellobusskryss och olika tävlingar, vilket gjorde att resvägen kändes ganska kort.

Jonas slutade femma i vinterpremiären i rally

MULLSJÖ Rallysäsongen i regionen startade i helgen med dubbla tävlingar i Mullsjö, Nordmaling. – Men jag kör bara lördag, har tagit ledigt från jobbet i dag, berättade Gargnäs...

Elpriset styr vattenkraften

STORUMAN Elpriset har fått en allt större betydelse för när vattenkraftsbolagen väljer att producera elström. När inte priset är tillräckligt högt väljer allt fler att spilla ut...

Järvsjörennet flyttas till mars

Järvsjöby Den som väntat på Järvsjörennet får i år vänta ända till i mars. – Vi har flyttat fram loppet, vi ville ha en förändring, säger tävlingsledaren Peter Fahlander, som i...