Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

Anita och Bo-Lennart Hägglund samt Britt-Inger Strandberg i bowlingtagen, liksom Ethel Lycksell, som förbereder sig för ett kast. Foto: BIBBI JONSSON

Hjärtlig bowling

LYCKSELE · Published maj 6, 2019 at 14:15

Lycksele HjärtLungförening bjöd in medlemmar till bowlinghallen för att prova på att spela, och 15 personer deltog. Ordförande Bibbi Jonsson hälsade alla välkomna och gick igenom förutsättningarna för eftermiddagen.

Jörgen Fjällman, bowlinghallen, hjälpe spelarna att prova ut skor och klot. Han var även närvarande hela tiden och gick mellan banorna för att ge individuella tips. För flera deltagare var det första gången de besökte en bowlinghall, men det syntes inte på resultatet, de var på elitnivå.

Samtliga spelare tyckte det var mycket roligt och kommer att fortsätta spela fram till sommaruppehållet och kommer förhoppningsvis tillbaka till hösten. Bibbi Jonsson avslutade dagen och berättade om förutsättningarna för fortsatt spel. Jörgen Fjällman hade uppvisning av hur ett proffs spelar.

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.