Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Trevligt runt kaffekopparna hos Åsele hembygdsförening.

Hembygdsföreningen i Åsele visade film

ÅSELE · Published jan 24, 2020 at 17:00

Åsele hembygdsförening har det senaste året haft månatliga träffar där man berättat historier, visat gamla filmer eller berättat om någon intressant person i bygden.

  I tisdags var det dags igen när ett trettiotal personer bänkade sig och tittade på en film om Storhässjan i Borgsjö. En gammal beprövad metod att torka kornet på som sedan tröskas och som inte förekommer längre.

  I samband med fikat som föreningen bjöd på berättades en och annan rolig historia som hur otroliga de än hördes påstods vara helt sanna. Många glada skratt!

  Från styrelsen informerades om planerna framöver, bland annat årsmötet den 10 mars, nytt avtal med kommunen, samt flera berättarkvällar. Styrelsen efterlyser fler ledamöter samt fler volontärer som kan fixa och dona på området. De kan höra av sig om de vill ha en intressant och rolig fritidssysselsättning tillsammans med ett glatt gäng.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport