Lördag 20 juli 2019

Lokaltidningen

Ola Vikström och Kerstin Forsman diskuterande upplägget av kursen. Foto: TORE DAVIDSSON

Hälsocach för goda vanor

VILHELMINA · Published apr 14, 2019 at 10:15

Aktuellt inom HjärtLungföreningen och forskningen – så löd rubriken när länsföreningens hälsococach föreläste på Folkets hus.

Ordförande Tora Ekbäck hälsade alla hjärtligt välkomna och vände sig särskilt till dagens föredragshållare Kerstin Forsman och dagens underhållare Rolf Ramstedt. Så överlämnades ordet till Kerstin Forsman som berättade att hälsocach är en ny roll inom HjärtLung med fokus på att hjälpa befintliga och blivande medlemmar att skapa en god livsstil.

"Jag är så glad att vi kan introducera en ny roll inom HjärtLung, det är ytterligare ett led i vår ambition att fokusera på välmående och stärka det friska och göra det vi kan själva för att må bättre i vardagen", säger hon.

Vid mötet bjöds medlemmarna på en finstämd, mångskiftande musikalisk kavalkad signerad Rolf Ramstedt. Underhållaren möttes av varma uppskattande applåder

Sedan lotteridragningen klarats av och en del föreningsangelägenheter dryftats tackade ordföranden alla som ställt upp och jobbat under dagen och de som deltagit i mötet.  

Snart dags för återbördande av kvarlevor

LYCKSELE Den 9 augusti, på Urfolkens dag, kommer den största försoningsceremonin i Sveriges historia att ske på Gammplatsen i Lycksele. – Ceremonin är en ritual där alla som...

Renoveras efter skadegörelsen

LYCKSELE I fjol skedde omfattande skadegörelse på samevistet i Lycksele. I sommar renoveras torvkåtan för stora summor pengar, inför försoningsceremonin den 9 augusti. –...

Flera aktörer i samarbete

LYCKSELE Det kommande återbördandet av kvarlevor till Gammplatsen är ett samarbete mellan flera aktörer, som inleddes i början av året.