Lördag 11 juli 2020

Lokaltidningen

Hans-Olof Dahlbom informerade om turism och turistmål. Foto: GOLD OF LAPLAND

Goda kakor när STF höll årsmöte

LYCKSELE · Published feb 22, 2020 at 10:15

Den 12 februari genomförde STF, Svenska Turistföreningen, Södra Lappland, sitt årsmöte med ett 20-tal medlemmar närvarande. Inbjuden gäst var Hans-Olof Dahlbom som pratade över ämnet ”Turism och turistmål i Lycksele med omnejd”.

Hans-Olof jobbar till vardags på Gold of Lapland, men också med handels- och centrumutveckling för Lycksele. En stor succé är det nystartade Arena Älven, där det finns skridskobanor, banor för skidåkning och banor bara för att gå. Där finns också färdiga grillplatser som man kan stanna upp och värma sig på eller grilla sig en bit korv. Och allt i centrala Lycksele.

Det finns massor av olika saker som vi kan erbjuda turister, till exempel kan man se underbara norrsken även i Lycksele med omnejd. Sedan finns det många kulturhistoriska platser som är väl värda ett besök.

Årsmötet leddes av Rune G Åkerlund som kunde konstatera att föreningen hade genomfört en hel del arrangemang, både olika presentationer och föredrag, främst under vinterhalvåret för att sedan på sommarhalvåret vara ute på olika vandringar, blomster- och fågelutflykter med mera.

Föreningen brukar också genomföra ett par utflykter till naturreservat och naturskyddsområden för att sprida kunskap om vår vackra natur.

Förslag presenterades på kommande verksamhet, men där är inte allt klart ännu, det kommer att tillkomma fler arrangemang. Det som presenterandes var blomster- och fågelutflykter, besök i olika naturreservat och naturskyddsområden, samt att man innan sommaren skall göra en vandring längs Poas stig fram till stället där dom bodde.

På själva årsmötet valdes Mats Rundqvist till ordförande, Sten Troberg till kassör och sekreterare, samt övriga styrelseledamöter Rune G Åkerlund och Roger Hedlund.
På årsmötet serverades också Britt-Marie Rundqvists utomordentligt goda kakor till kaffet.


 

Sorsele renar avloppsvattnet från läkemedel

Sorsele Sorsele kommun har fått drygt 3,1 miljoner kronor från Naturvårdsverket för en testanläggning för att rena avloppsvattnet från läkemedelsrester. – Pengarna är välkomna....

Statligt bidrag mot social isolering

LÄNET Regionala och nationella åtgärder har genomförts för att minska ensamheten hos de äldre som orsakats av den sociala distanseringen. Nästa onsdag är sista dagen för...

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.
Min sommarpärla

Märke: Scania LS 110.

Årsmodell: 1972.

Tillverkad i: Södertälje.

Opinion
Behöver du hjälp?


Sport