Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Sven-Olof Öberg poserar stolt i sin lotterivinst i vinterkylan. Foto: HELÈN KRONEBRAND

Glögg hos PRO Åsele

ÅSELE · Published dec 23, 2019 at 16:15

Åsele PRO-förening har i sedvanlig ordning haft medlemsmöte, som inleddes med glögg, i Kaffestugan. Där kunde dryga 40-talet medlemmar njuta av grundskolans Luciatåg med tillhörande musiker. De blev mycket uppskattade och kunde sjungande tåga ut till rungande applåder.

Dagen fortsatte med kaffe, pepparkaka och Berit Edmarks suveränt goda saffransbullar, uppskattad sång och musik framförd av Greger Jonsson samt bingospel. Lotteriet, där de flesta av de 30 vinsterna tillverkats av Anita Hahlin och Vivianne Bäcklund, blev snabbt slutsålt.

Dagen avslutades med ett mycket välsmakande och överdådigt julbord tillagat, levererat och synnerligen generöst sponsrat av en lokal matvarubutik. Sedan alla önskat varandra God Jul och Gott Nytt År kunde de som så önskade ansluta sig till publiken på övre torget och titta på det sprakande fyrverkeriet som levererades för det trettionde året i rad.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport