Tisdag 26 mars 2019

Lokaltidningen

Glesbygds-Arvid besökte Tuggengårdens ljusfest

TUGGENSELE · Published jan 10, 2019 at 14:15

Sällskapet Olle Blombergs vänner bjöd tidigare på förvintern in till arrangemanget Ljussöndag i Tuggengården under allhelgonahelgen.

Dagens gäst var författaren, krönikören och poeten Owe Eliasson från Kussjön, Vindeln, även kallad Glesbygds-Arvid. Han introducerades av ordförande Elisabet Lindgren och studieförbundet ABF mitt i Lappland. Sorlet vid kaffeborden tystnade och alla lyssnade till de både lyriska och tokroliga stycken som han läste ur sina böcker.

En del besökare var alldeles nya i gården och några av sällskapets medlemmar guidade dem efter Owes framträdande genom gårdens och konstnärens historia. 

Gården var pyntad både utom- och inomhus med marschaller, lyktor och ljus. Det välfyllda kaffebordet med minst fjorton olika sorters kakor blev väldigt uppskattat när det bjöds till fika.

Senare på eftermiddagen, när mörkret sänkte sig över den snöhöljda trädgården i byn Tuggensele, vandrade de nästan trettiotal besökarna ut till sina bilar; nöjda, glada, fridfulla och mätta till både mage och själ.

Åsele Näringslivsstiftelse har flyttat till egen lokal

ÅSELE Åsele Näringslivsstiftelse har flyttat ut från Kulturhuset i Åsele och in i en egen lokal i Åsele centrum. – Så mycket besök som vi haft sedan vi flyttade hit har vi aldrig...

Kontanter används mindre

LÄNET Trenden är tydlig. Kontanter minskar som betalningsmedel. Enligt Riksbankens statistik är det främst uttagsautomater som hushållen använder för att få tillgång till...

Digitalt ett hot mot integriteten

Länet Det finns flera aspekter av ett kontantfritt samhälle. Där ingår integritet, segregering, småföretag och glesbygd, sårbarhet samt lyxfällan och skuldkrisen. Det var de...