Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

HjärtLungföreningens lotteriansvarige, Ola Vikström, och den lyckliga vinnaren i lotteriet, Sonja Cadil. Foto: TORE DAVIDSSON

Glad stämning runt julbordet

VILHELMINA · Published dec 12, 2019 at 17:15

Ett 40-tal förväntansfulla medlemmar från HjärtLungföreningen samlades på Hotell Wilhelmina för att inta det sedvanliga julbordet som avslutning på ett år fyllt av glada minnen i varandras sällskap.

Ordförande Tora Ekbäck hälsade alla välkomna och bjöd till bords, därefter intogs det enorma julbordet där inget saknades av alla de läckerheter som hör julbord till. Man hörde bara suckarna från de som ej orkade fram till julgröten och knäcken, "nästa år måste jag tänka mig för och bara äta lite av varje”.

Det ena fantastiska julbordet efter det andra dukas nu upp runt om i bygden. Magen börjar omedelbart kurra bara man tänker på strömmingsinläggningar, lax, rödbetssallad och Jansson. Historier berättades och pratet kring borden var glatt och högt, mängder av lotter bytte ägare, många hade chansen att vinna från det stora lotteriet.

Till kaffet kunde man ta för sig av kakor, frukt och godis. Sedan var det lotteridragning. De som hade tur kunde vinna allt från böcker och tröjor till glöggserviser och skruvdragare. Kvällens clou var en jättestor fruktkorg med allting i, från godis till dricka. Sonja Cadil hade turen att vinna den och mötes av stormande applåder.

Kvällen avslutades med att ordföranden Tora Ekbäck tackade alla för deras arbete i föreningen. Med mätta magar och nöjda efter en trevlig kväll åkte gästerna hem i den kylslagna kvällen.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport