Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Gökotta vid Hembygdsgården i Stensele. Foto: STENSELE FÖRSAMLING

Gemytlig gökotta i Stensele

STENSELE · Published maj 29, 2020 at 14:15

Den vackraste majdagen hittills i vår höll Svenska kyrkan enligt traditionen gökotta vid Hembygdsgården, den här gången ute på den delvis snöbelagda gårdsplanen, där en eld välkomnande sprakade.

Ett antal deltagare satt på behörigt avstånd från varandra och lyssnade till vikarierande församlingsherde Karin Dahlgrens ord om att dagen är en viktig påminnelse om att himmel och jord hör ihop.

På medförd tramporgel i väskformat spelade Friederike Kirchner till psalmerna. Sedan togs medhavda fikakorgar fram och medan flera vårfåglar, bland annat sädesärla, flugsnappare och svalor, dock ingen gök, uppmärksammades, avslutades så den gemytliga samvaron.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport