Måndag 1 juni 2020

Lokaltidningen

Polisen Kling (Hilding Hedsell Molander) har fått ett stadigt tag i Emil i Lönneberga (Gustav Karlsson) och Pippi Långstrump (Siri Karlsson), strängt övervakade av Prussiluskan (Viola Hedsell Molander).

Fartfyllt Pippi-kalas i Fredrika

FREDRIKA · Published apr 15, 2020 at 14:10

Att Pippi Långstrump fyller 75 år har knappast någon missat och detta firades med pompa och ståt på Fredrika bibliotek under sportlovet.

Barnen på förskolan Snödroppen hade dagen till ära färdigställt sin biblioteksutställning med porträtt av Pippi-karaktärer och andra alster samt delat med sig av sina tankar kring Pippi. Stark, snäll, gillar äventyr, gillar olika, bra att klättra på tak, gillar tårta, bra kompis, lite knasig och nyfiken, var några av de mest uppskattade egenskaperna hos Pippi Långstrump.

Biblioteket bjöd på smarrig tårta och aktiviteter som tipsrunda med fina priser och de tillhandahöll målarbilder och annat pyssel som barnen roade sig med. Bibliotekspersonalen var utklädda till olika Astrid Lindgren-karaktärer liksom många av de besökande barnen.

Förutom Pippi fanns bland andra Prussiluskan, polisen Kling, Madicken samt Emil och Ida från Lönneberga representerade. Undertecknad, som till vardags jobbar som förskollärare på Snödroppen, var för dagen också utklädd till Pippi och dansade och spexade tillsammans med barnen till tonerna av Astrid Lindgrens mest älskade låtar. Det drogs också några välkända Pippi-repliker från ”Kafferepet” tills barnen kiknade av skratt.

Tuff tid för SoliferPolar

DOROTEA Företaget SoliferPolar i Dorotea har påverkats av pandemin men ännu så länge är produktionen i gång med full styrka. – Man kan säga att vi har fyra stora utmaningar,...

Väntar på besked om pengar till konstgräs

STORUMAN Nästa vecka hoppas Storumans IK på besked om Allmänna arvsfonden godkänner ansökan om stöd till att anlägga en ny konstgräsplan på Storhälla. – Konstgräsplanen kommer...

”Vi har haft ett stabilt läge”

LYCKSELE Samtliga avdelningar på Lycksele lasarett har tilltagit rutiner och handlingsplaner för att anpassa lasarettet till rådande pandemi. Nya lösningar i samarbete med...

Bäverforskning i länet

Länet Förekommer trikiner i svenska bäver- stammen? Det är frågan för ett examensarbete vid SLU där svenska jägarkåren kan bidra med forskningsunderlag.

Långsam älg-tv fascinerar folket

KULLBERG ”Den stora älgvandringen”, som nyligen avslutades, fick tittarna att flockas framför tv:n. Det lockar även till mängder av frågor och funderingar kring älgar, frågor som...