Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

Dynamiskt skytte av hög klass i Lycksele

LYCKSELE · Published maj 16, 2019 at 17:15

Skyttar från Boden i norr till Stockholm i söder samlades i Lycksele för Vårskjutet, en spännande tävling i dynamiskt skytte. De 62 skyttarna fick utmanas i snabbhet och skicklighet på sex olika banor.

Mats Nordberg från Bodens Sportskytteklubb stod som totalsegrare, om man slår ihop alla klasser. Dynamiskt skytte, som på internationell nivå förkortas IPSC, är en skytteform där både träffsäkerheten och tiden som man löser banan på vägs ihop. Det gör att skyttarnas strategiska tänkande också spelar stor roll.

Lycksele Dynamiska Skyttar är en förening med 43 medlemmar, men som sin storlek till trots har en bana av hög klass på fyra hektar, som även kan hävda sig ur ett europeiskt perspektiv.

En av arrangörerna, Stefan Halvarsson, kommenterar tävlingen så här:

”Vi hade ett fantastiskt väder och otroligt många skyttar som skötte sig bra. Vi hade tre juniorer vilket är riktigt bra för vår sport. Allting flöt på väldigt bra och vi höll tidsplanen.”

I och med denna tävling har sommarens träningsperiod dragit igång på allvar och Lycksele-klubben ser fram mot att få bjuda in till Lycksele Open den 7 juli, vilket är en ännu större tävling, med skyttar även från våra grannländer.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...