Torsdag 2 juli 2020

Lokaltidningen

Dynamiskt skytte av hög klass i Lycksele

LYCKSELE · Published maj 16, 2019 at 17:15

Skyttar från Boden i norr till Stockholm i söder samlades i Lycksele för Vårskjutet, en spännande tävling i dynamiskt skytte. De 62 skyttarna fick utmanas i snabbhet och skicklighet på sex olika banor.

Mats Nordberg från Bodens Sportskytteklubb stod som totalsegrare, om man slår ihop alla klasser. Dynamiskt skytte, som på internationell nivå förkortas IPSC, är en skytteform där både träffsäkerheten och tiden som man löser banan på vägs ihop. Det gör att skyttarnas strategiska tänkande också spelar stor roll.

Lycksele Dynamiska Skyttar är en förening med 43 medlemmar, men som sin storlek till trots har en bana av hög klass på fyra hektar, som även kan hävda sig ur ett europeiskt perspektiv.

En av arrangörerna, Stefan Halvarsson, kommenterar tävlingen så här:

”Vi hade ett fantastiskt väder och otroligt många skyttar som skötte sig bra. Vi hade tre juniorer vilket är riktigt bra för vår sport. Allting flöt på väldigt bra och vi höll tidsplanen.”

I och med denna tävling har sommarens träningsperiod dragit igång på allvar och Lycksele-klubben ser fram mot att få bjuda in till Lycksele Open den 7 juli, vilket är en ännu större tävling, med skyttar även från våra grannländer.

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Jacob Joh först i mål

LYCKSELE Det blev på ett sätt hemmaseger i herrklassen i det hastigt insatta andra loppet i Västerbottningens Grand Prix i långlöpning, som gick förra onsdagen på Forsdala...

KARTA: 13 större vägarbeten på gång i södra Lappland

INLANDET Även i år pågår vägarbeten runt om i länet som kommer att påverka trafiken i sommar. 13 av vägarbetena pågår i södra Lappland. Trafikverket uppmanar bilisterna att ta...