Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Björn Uglem under föreläsningen, som också ingick under dagen. Foto: CARINA THELLBRO MARCUSSON

Doroteaelever ställde frågor till politiker

DOROTEA · Published dec 20, 2019 at 16:30

Elever från klasserna 8 och 9 på Strandenskolan i Dorotea träffade den 18 december politiker från styrande partier för att få svar på aktuella frågor om ungas framtid i kommunen. Under 1,5 timme träffades de i så kallade speed meet. Politikerna roterade i de olika grupperna så alla elever träffade alla företrädare.

Att ta ungas frågor och funderingar på alvar tidigt, är viktigt, vilket närvarande politiker också uttryckt. Konceptet provades första gången under vårterminen med positivt resultat från både politiker och elever.

Efter en kort rast följde en föreläsning av Björn Uglem, som är en flitigt anlitad föreläsare, äventyrare med mera. Han bor i Avaträsk och jobbar också ofta med ungdomar i Dorotea.

Björn pratade om den krokiga väg en entreprenör ofta går. Han berättade om sin erfarenhet samt både om misstag och framgångar han haft. Budskapet som genomsyrade föreläsningen var: tro på dig själv.

Föreläsningen avslutades med ett medley låtar som Björn spelade och sjöng, vilket gav upphov till allsång av både elever och lärare. DUC Företagarna och Dorotea Event arrangerade.

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport