Måndag 18 november 2019

Lokaltidningen

Besök i Skellefteå och Virisen

LYCKSELE · Published jul 18, 2019 at 10:15

Veckan efter midsommar gjorde HjärtLungföreningen i Lycksele två endagsresor. Den första gick till Skellefteå. Inne i Skellefteå hade man egen tid på förmiddagen. Därefter gick färden till Kickans Trädgård i Ursviken. Fynd gjordes på vackra sommarblomster denna dag. Alla besökande bjöds dessutom på eftermiddagsfika i Ursviken.

På hemvägen intogs en god middag samt kaffe och bakelse på restaurang 363:an i Rusksele. Ulla Frank berättade om föreningens aktiviteter och trivselträffar som pågår året runt, utan sommaruppehåll. Mätta och nöjda med dagen skildes man åt i Lycksele på kvällen.

Sedan gjorde föreningen också en resa till Virisen. På vägen dit gjordes ett stopp för förmiddagskaffe som serverades från bussen till de 50 deltagarna. Virisen ligger fem mil sydost om Hemavan Tärnaby. En stor timrad byggnad med restaurang ligger på toppen av en kulle med utsikt över fjällvärden.

Lunchpaket med röding serverades på restaurang Virisen Lappland. Fisken hade fångats dagen före i sjön Virisen. Den var garanterat benfri, då kocken plockat bort benen med pincett. Alla imponerades av den storslagna naturen som inramade platsen. Före middagen underhöll busschauffören Bo-Rune Nilsson på sitt dragspel.

Efter att ha ätit det goda lunchpaketet och därefter kaffe med bakelse och grädde, berättade Tomas Olofsson om sitt föräldrahem i Virisen. Tomas med sin fru Gunilla valde att flytta tillbaka till hans hemställe. "Det gäller att hitta en bra fru", sade Tomas, och det hade han gjort.

På hemvägen blev det ett kort stopp på marknaden i Storuman. Middag intogs sedan på Hotell Toppen. På hemvägen informerade Ulla Frank om kommande och aktuella aktiviteter. Glada och nöjda över dagen och garanterat mätta, skildes man åt i Lycksele.

Belönad för sin forskargärning

Risbäck Umeåforskaren Nils Skoglund, från Holmsjö, utanför Risbäck i Dorotea, har prisats av Kungliga Skytteanska samfundet.

Förslag om dyrare VA-taxa för fast boende

HEMAVAN Fritidshusökningen i Hemavan innebar att en helt ny vattentäkt måste ordnas. Nu ser det ut som om ortsbor tvingas stå för en större del av kostnaden än fritidshusägarna i...

Pigg 80-åring firades med jubileumslunch i Lycksele

LYCKSELE Det var både festligt och fullsatt när SPF Seniorerna i Västerbotten firade föreningens 80 år med en jubileumslunch i Lycksele. – Det var en väldigt givande, spännande...

Christer Hedlund blev Årets företagare

LYCKSELE Christer Hedlund, Maxmoduler, utsågs på fredagkvällen till Årets företagare på Guldkalaset i Lycksele. Ytterligare sju företag och en förening, Lycksele Ateljé,...