Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Berättarkväll i Saxnäs

SAXNÄS · Published feb 5, 2019 at 10:15

Torsdag 31 januari anordnades en berättarafton i Ricklundgården i Saxnäs. Trots att det var bitande kalla 29 minusgrader var uppslutningen glädjande stor från Kultsjödalens byar. Först serverades varmkorv och sedan höll undertecknad ett föredrag i berättelse och bilder om ”De fasansfulla morden i Lövberg 1915”.

Efteråt fortsatte samvaron med kaffe och dopp och förhoppningsvis kunde alla sova gott på natten trots den rysliga historia de fått höra. 

Berättarkvällen är den första av fler planerade kvällar, då med andra ämnen och föredragshållare. Projektet arrangeras av Emma Ricklunds stiftelse, ABF Vilhelmina samt Fjällmålet/Norgefarargården. Syftet är att lyfta lokalhistoria och utbyta berättelser. Att berätta och att lyssna är en viktig social funktion som ger oss kunskap och gemenskap.

Denna kväll blev lyckad i just det avseendet. Samtalen fortsatte länge efteråt och vår ofta bortglömda lokalhistoria blev intressant för både äldre och yngre som var med denna kväll. 

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...