Lördag 4 juli 2020

Lokaltidningen

Musikalen "Stjärnan visar vägen" uppfördes i Pingstkyrkan i Lycksele inför 400 entusiastiska åskådare. Foto: LENNART BRODIN

Bejublad julmusikal i Pingstkyrkan

LYCKSELE · Published dec 15, 2019 at 11:00

Första advent i år firades på ett något annorlunda sätt i Pingstkyrkan i Lycksele. En bejublad julmusikal med namnet ”Stjärnan visar vägen” framfördes av ett 70-tal aktörer.

Själva temat var julevangeliet som vi kan läsa i Lukas, kapitel 2, i bibeln och meningen med musikalen var att betona julevangeliets budskap på ett annorlunda och mera lekfullt sätt. De som medverkade tillhörde pingstförsamlingen och alla åldrar var representerade, från Jesusbarnet som var en inlånad ”riktig” bebis till Josef och Maria, herdarna, änglarna och kung Herodes.

En berättare förde hela tiden julevangeliet framåt. Det var moderna och häftiga toner som framfördes där även åsnan sjöng och rockade. Pastor Karin Holmberg var ansvarig producent och hade sammansatt allt till en mycket underhållande musikal. Redan under de varmaste sommardagarna i juli började hon planera och har sedan dess bearbetat tankarna och materialet under hela hösten.

De flesta övade in sina roller ensamma eller i grupper och till sist blev det en gemensam generalrepetition innan musikalen framfördes två gånger, lördag och söndag inför publik. Karin Holmberg uppskattade antalet åhörare till 400 personer. Många av dem var inte vana kyrkobesökare och hade aldrig besökt kyrkan tidigare.

Karin berättar vidare att hon haft stor hjälp av många som sytt och arbetat ihop rekvisitan till lämplig utstyrsel som passade in i föreställningen. Både Karin Holmberg och Stina Jakobsson hade skrivit var sin sång som ingick i musikalen. Egen orkester med skickliga musiker inramade musikalen tillsammans med Gemenskapskören och barnkören.

Den nyrenoverade kyrkan med ny teknisk utrustning kunde bjuda publiken på synnerligen välkomponerade ljud-och ljuseffekter som ytterligare förstärkte musikalens starka budskap. När musikalen slutade brakade applåderna loss och belåtna miner och glädjeyttringar hördes bland mötesbesökarna. Efteråt bjöds alla på fika i församlingsvåningen.   

Hästveckans framtid

LYCKSELE När arrangörerna för Hästveckan inte orkar längre finns det unga nya krafter som är redo att ta över. Haley Nystedt är en av dem och ser fram emot att arrangera en egen...

Drönarna flyger närmre

ÅSELE Allt började med en etablering av vindkraft i södra Lappland, vilket ledde till att Åsele nu är delaktig i ett forskningsprojekt för samhällsnyttiga drönare. Arbetet med...

Eldningsförbudet upphävs

INLANDET Eldningsförbudet i södra Lappland upphävs efter ett möte med länsstyrelsen.
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport