Måndag 17 juni 2019

Lokaltidningen

85- och 90-åringar firade

STENSELE · Published jun 9, 2019 at 12:15

Stensele församling har nyligen högtidlighållit de människor som inom församlingen fyller 85 och 90 år. Församlingen firar sedan ett par år tillbaka församlingens alla jubilarer som under året fyller aktningsvärd ålder.

Är det många som fyller under året blir det två kalas per år. Det här kalaset var anordnat för församlingens 85- och 90-åringar.

Under kalaset som hölls sjöngs det allsång och serverades smörgåstårta, gobit och kaffe. De som vill får spontant ställa sig upp och berätta saker om sitt liv. Det är något som uppskattas bland jubilarerna.

Stensele församling anordnar kalasen tillsammans med diakonigruppen sedan ett par år tillbaka och det har visat vara mycket populärt och uppskattat.

Grahn inte topp tre – men har fått fram sitt budskap

DOROTEA På söndag frågas de tre toppkandidaterna inför Liberalernas partiledarval ut i Umeå. Nicke Grahn, Dorotea, är inte en av dom.

Brist på trafiklärare – väntan på körlektioner blir lång

Vilhelmina/Länet Många trafikskolor i länet har det tufft att hitta lärare, vilket leder till att eleverna får vänta flera veckor på att boka körlektioner. "Det är inte alls bra".

Fler finner Björnlandet

ÅSELE Antalet besökare i Björnlandets nationalpark i ökar och 2019 väntas bli ett nytt toppår.

Låg moms – men inte för allt

Länet Momsen på naturguidningar har sänkts, höjts och sänkts igen under loppet av ett och ett halvt år. Höjningen från 6 till 25 procent i KD- och M-budgeten stoppas av en ny...