Lördag 27 februari 2021

Lokaltidningen

Familj
Vill fira vårt barnbarn Tilda Hult, Nusnäs, med ett stort grattis på 3-årsdagen den 27 februari. Många kramar från mormor och morfar i Varpsjö, Åsele.
Ett stort grattis till Jenny Grönlund, Frösön, som fyller 4 år den 20 februari. Många grattiskramar från mormor och morfar i Åsele.
Sofie Skoglund, Matfors, fyller 12 år den 20 februari. Massor av bamsekramar från farmor i Vilhelmina, som inte kan vara hos dej på din dag i år. Men hoppas du får en toppendag, finaste dej. Grattiskramisar från farmor, Helena, Fredrik, Krille, Maria och kusinerna Nicke, Tobbe, Anna, Thor och Liv.

Gratulera dina nära och kära

Känner du någon som fått barn, fyller år, gift sig eller bör uppmärksammas av någon annan anledning? Eller vill du hylla någon som gått bort?

Fyll i uppgifterna nedan så publiceras de i tidningen och på nätet följande onsdag.

Gäller det dödsannonser kan du ta kontakt med din begravningsbyrå så hjälper de dig.

Laddar
*
*
*
*


*
Grattis Love Dunder, Vännäs, som fyller 5 år den 20 februari. Storasyster Lill blev 11 år den 22 januari. Kram från farfar och farmor i Åsele.
Grattis på födelsedagen till pappa David, Lycksele, som fyller 38 år den 15 februari, önskar dottern Celina och mamma Maria.
Vi vill gratulera vårt barnbarn Joel Bergfors, Slussfors, som fyllde 9 år den 12 februari. Kramar från mormor, morfar och morbror Lars i Sundsliden samt från farmor och farfar i Slussfors.
Grattis morfar Roland i Lycksele som fyller 59 år den 11 februari, önskar barnbarnet Celina med familj.
Grattis till morbror Daniel i Mellansel som fyller 27 år den 11 februari, önskar Celina med familj.
Stort grattis till vår kära dotter Anki Bäcklund som fått Åsele kommuns idrotts- och ledarskapsstipendium för sitt engagemang inom Åsele ridklubb. Kram från Simon och Vivi-Anne.
Lucas Johansson, Åkullsjön, fyllde 3 år den 1 februari. Stort grattis från mamma Mathilda, pappa Niclas (från Fredrika) och storasyster Olivia!
Grattiskramar till vårt barnbarn Ludwig Bergfors, Röbäck, på hans 8-årsdag den 31 januari, från farmor och farfar i Slussfors.
Vi vill fira Vidar och Christoffer Berg i Dalasjö, som båda fyller år den 28 januari. Hipp, hipp, hurra! Stora varma grattiskramar från farmor/mamma, Thomas, Alexander, Kristian, Stina och Linda.
Familj

Paul och Gustin Renman fyller 90 år den 16 februari. Foto: PRIVAT

Tvillingarna Renman i Lycksele fyller 90

JUBILAR · Published feb 16, 2021 at 07:00

Den 16 februari fyller tvillingarna Paul och Gustin Renman, Lycksele, 90 år. Det sägs att tvillingar har ett särskilt band till varandra. Ett som aldrig bryts.

Att födas i Grundsund, 3 mil norr om Lycksele, i februari, 1931, var nog inte det lättaste sättet att starta livet på. Väglöst land, ingen el och flera kilometer till närmaste granne. Troligen sträng kyla och snön meterhög på tegar och stigar. 

När det var dags för mamma Sofia att föda, för sjätte gången i ordningen, skickades bud till fots för hjälp. Allt gick bra, men två på en gång var nog en tillräcklig prövning, vintern oräknad.

Syskonen i Grundsund hade en bra uppväxt. De sju bröderna och systern Margret, hade ofta en rolig berättelse från barndomen att bjuda på. Som den när mamma Sofia satte små bjällror på de små tvillingpojkarna, för att åtminstone veta var de höll hus. Förmanade strängt att inte hålla i sin bjällra för att tyst kunna smyga iväg på äventyr. 

Det löste de två genom att springa tillsammans, hållande i varandras bjällra, på så sätt hålla löftet till mamma men ändå upptäcka världen. De hjälptes åt.

Avståndet var ibland långt. Gustin reste söderut, blev predikant. Paul stannade kvar och hamnade vid järnvägen. Ändå alltid, varje sommar, var de nära. De hjälptes åt med husbyggen, slåtter eller bara för att dela gemenskap.

Efter pensionen hade de på nytt samma bostadsort. Tiden gick och kom ifatt. Syskon gick bort, efter en tid var de båda änklingar. Men varje dag har Paul och Gustin pratat, skrattat, delat tid med varandra. Endast en pandemi blev ett hinder. 

Men snart så ljusnar det igen. De två oskiljaktiga, som delat allt ända från födseln, ser nog som många andra fram emot att på nytt få prata, minnas, glädjas och bara vara tillsammans.

För evigt sammanlänkade med ett obrytbart band.

Foto från Grundsund, troligen taget 1932. Tvillingarna Paul och Gustin i förgrunden. De äldre sykonen på bilden, Claes, Ture, Otto, Arne och Albert, är inte längre i livet. Men de har en yngre syster som lever, Margret. De hade en syster till, Marianne, som dog som liten.