Onsdag 23 juni 2021

Lokaltidningen

Verksamhetschefen Karin Kopparmalms Lindblad vaccinerar 100-åriga Hjördis, som var den första på äldreboendet Bergvattengården i Dorotea som fick vaccin mot covid-19. Foto: BERGVATTENGÅRDEN

Dorotea påbörjar vaccineringen

Den första som fick vaccin mot covid-19 i Dorotea var 100-åriga Hjördis. Under dagen beräknade man att vaccinera 50 boende på Bergvattengården.

Dorotea · Published jan 7, 2021 at 14:03

– Vi är så glada för att vi har fått den här möjligheten, säger verksamhetschefen vid medicinska enheten, Karin Kopparmalms Lindblad. Vi är en av få kommuner som inte har haft någon smitta på äldreboendet eller i hemsjukvården.

Efter vaccineringen på Bergvattengården kommer turen till dem som har hemsjukvård och därefter personal inom äldreboendet och i hemtjänsten.

Fler nyheter från Dorotea och södra Lappland
Lokaltidningen rekommenderar

Samer protesterar mot nybyggen

TÄRNABY Byggplanerna som inkräktar på den samiska miljön i Tärnaby vållar protester. Sameskolan finns på området där man nu planerar att bygga fritidshus.

Ny lokal för barnomsorgen

BORGAFJÄLL Den nya lokalen för den pedagogiska barnomsorgen i Borgafjäll är snart färdigbyggd och till hösten är lokalen redo för barnen.

Utmaningar med nya direktiv

BORGAFJÄLL Nya EU-direktiv kräver ytterligare ett reningssteg till reningsverk i Borgafjäll, en stor kostnad och svår utmaning i fjällmiljö med ojämn belastning av folk. – Vi har...
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Mina Mellotankar