Måndag 18 januari 2021

Lokaltidningen

Verksamhetschefen Karin Kopparmalms Lindblad vaccinerar 100-åriga Hjördis, som var den första på äldreboendet Bergvattengården i Dorotea som fick vaccin mot covid-19. Foto: BERGVATTENGÅRDEN

Dorotea påbörjar vaccineringen

Den första som fick vaccin mot covid-19 i Dorotea var 100-åriga Hjördis. Under dagen beräknade man att vaccinera 50 boende på Bergvattengården.

Dorotea · Published jan 7, 2021 at 14:03

– Vi är så glada för att vi har fått den här möjligheten, säger verksamhetschefen vid medicinska enheten, Karin Kopparmalms Lindblad. Vi är en av få kommuner som inte har haft någon smitta på äldreboendet eller i hemsjukvården.

Efter vaccineringen på Bergvattengården kommer turen till dem som har hemsjukvård och därefter personal inom äldreboendet och i hemtjänsten.

Fler nyheter från Dorotea och södra Lappland

Dorotea påbörjar vaccineringen

Dorotea Den första som fick vaccin mot covid-19 i Dorotea var 100-åriga Hjördis. Under dagen beräknade man att vaccinera 50 boende på Bergvattengården.

I Dorotea bor flest ensamma

DOROTEA Dorotea har störst andel ensamhushåll i landet enligt 2019 års siffror från SCB. I nästan hälften av hushållen bor en person själv.
Lokaltidningen rekommenderar

Lättare för små butiker att följa pandemilagen

BLATTNICKSELE Butiksägarna Mathias Bäcklund och Deborah Lunder driver Ica-butiker i Norsjö, Sorsele och Blattnicksele. Kundkorgar tas bort och det antal kundvagnar som...

Första samiska samrådet

Vindeln Under måndagen samlades tre samiska ledamöter, en representant från kommunstyrelsen plus två tjänstepersoner för att hålla Vindelns första officiella samrådsmöte med den samiska befolkningen.
Läs om
Reportage
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport
Referat