Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Denna Bentley var väl ett av de häftigaste ekipagen som deltog i tävlingen, som gjorde ett stopp i Dorotea. Foto: KRISTINA SANDIN

Dorotea delmål i holländsk biltävling

I torsdags tog Doro camp emot cirka 90 ekipage från Holland och Belgien. Det var tävlingen Scandinavian car Adventure med utgångspunkt i Holland som gjorde ett uppehåll i Dorotea.

Dorotea · Published jan 18, 2019 at 07:15

Tävlingen är ingen hastighetstävling och de tävlande vet inte var de hamnar.

– Det är tionde året som den körs, berättar Louis Brodskij, som var en av dem som fungerade som ledsagare och åkte före klungan.

Tävlingen går till så att arrangörerna räknar ut en idealtid på sträckan. En sträcka som deltagarna inte har en aning om. De får koordinatorer efter vägen som berättar om nästa mål.

Bilarna startade i Holland och därifrån tog sig bilarna till Umeå och därefter till Finland och Kirkenäs i Norge innan de nådde Nordkap och Gällivare.

– Du måste hålla idealtiden. Kommer du fram för fort får du två minuspoäng och kommer du fram för sent får du ett minuspoäng. Allt för att det inte ska gå för fort, säger Louis.

Bilarna börjar rulla in på campingen. Bilar i miljonklassen tillsammans med betydligt mindre kostsamma modeller. Efter lunch på älgfärsbiff och kantarellsås tar nästa sträcka vid. Och när de startar har de ingen aning om att de ska till Lillehammer. Koordinatorerna kommer strax efter vägen.

Därefter blir det Oslo och Kiel innan de är åter i Holland.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...