Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Alla nyfödda blev årets Doroteabor

Det var lite kylslaget när Dorotea firade sin egen dag. Det bjöds på en rad aktiviteter och även i år blev alla barn som föddes under förra året Årets Doroteabor.
– I år var det så många som 18 och det är en bra siffra, nästan en hel skolklass, säger Ulrik Norkvist, Lions.

Dorotea · Published feb 6, 2019 at 17:15

Dagen inleddes med ett stort godisregn från Icas tak. Här var stundtals trängseln stor då många barn ville fylla sin påse med lördagsgodis.

Därefter höll kommunens näringslivsutvecklare Emil Andersson ett invigningstal där han presenterade sig och sin uppgift i kommunen.

Räddningstjänst och polis var på plats och populärt bland barnen var det att åka en tur med brandbilen.

Isak Wik, två månader gammal var en av dem som utsågs till årets Doroteabo.

– Det känns jättekul att utmärkelsen går till barnen, säger mamma Lovisa, som tillsammans med döttrarna Tyra och Lydia tog emot en pengagåva och ett diplom.

I Kramforsgården var det vernissage med underhållning av Hästskoteatern. Utställare är Ann-Sofie Gavelin från Vilhelmina, som visar akvareller hon gjort genom åren.

– I dag har vi besöksrekord, vi har inte ens stolar så att det räcker till alla, sade konstföreningens Ulla Axelsson.

Ute på Bergvattensjön var det veteranskotertävlingar där 16 lag deltog i det första heatet av Gränscupen. Här gällde det att köra så många varv som möjligt under två timmar.

Segrade gjorde Tåsjölaget Enqvist och Son AB med 128 varv runt banan.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...