Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Profilen vann folkets pris

I fredags genomfördes Åselebanketten, den nya tillställningen som uppmärksammar företagarna i kommunen. Bland bankettens vinnare fanns företagaren Håkan Blomqvist, som fick folkets pris Årets Jägerlapp.
– Det här var nog årets fest, säger han.

Åsele · Published nov 28, 2018 at 12:15

Det var både festligt och fullsatt när Åsele Näringslivsstiftelse/Åsele kommun, Företagarna och Köpmannaföreningen bjöd in till Åselebanketten i fredags.

Dagen bjöd på lunchmingel med föreläsningar av Länsförsäkringar, Garantia och Vattenfall. Åtta- och niondeklassarna var också inbjudna för att få information om utbildningar inom vindkraft.

– Dagen var fantastiskt bra och där tror jag att ungdomarna fick jättebra information, säger Calle Birgersson, näringslivschef på Åsele Näringslivsstiftelse.

På kvällen var det dags för bankett, med festmiddag, underhållning och prisutdelning. Henry Coronica, vd på företaget Axaeco, blev Årets Företagare. Axaeco, som startade i en källare i Gafsele, producerar och säljer draghundsmaterial samt jobbar som grossist för veterinärprodukter från Italien.

– Vi håller på att utveckla vår marknad, säger Henry Coronica, som själv inte kunde ta emot priset eftersom han var på affärsresa utomlands.

Åselehallen AB utsågs till Årets Hållbarhetsföretag. Näslunds Väg blev Årets Tillväxtföretag och Raven Aircraft Maintenance AB blev Årets Nystartsföretag.

Nomineringarna till det sista priset, Årets Jägerlapp, kom från kommunborna själva. De hade fått skicka in förslag på ett företag, förening eller person som genom sitt agerande och sitt engagemang bidragit till positiv utveckling i kommunen.

Vinnaren blev en för Åseleborna mycket känd profil, nämligen Håkan Blomqvist, som driver Åsele Vulk. Han är också den som köpte festplatsen Trillen av kommunen sommaren 2017. 

En del av motiveringen lyder:

"En eldsjäl för förenings- och näringslivet som vågar satsa och ge sitt engagemang till Åsele. Den här personen ser inte bara till sin egen framgång utan delar gärna med sig".

– Det är jättekul att få pris. Det här var nog årets fest, säger Blomqvist.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...