Tisdag 19 februari 2019

Lokaltidningen

Maximal uppmärksamhet

Nej, en ärrad SHL- och NHL-kämpe hjälpte inte; Lycksele var för bra.
Men så pass hjälpte det att stämningen runt matchen höjdes och det blev en publikfest med 427 åskådare. Och massor av medial uppmärksamhet.

ÅSELE · Published nov 21, 2018 at 07:40

Ett Åsele IK förstärkt med gamle SHL- och NHL-spelaren Jonathan Hedström lyckades inte slå unga snabba Lycksele SK på fredagskvällen.

Men locka folk till hallen lyckades han med, för nog får man förmoda att den fina publiksiffran, hela 427 betalande åskådare, beror på hans medverkan.

De fick, enligt Lokaltidningens utsände, Kenna Lindström, se Jonte briljera med fina passningar och några tuffa närkamper. Han passade också fram Axel Svanlund till 2–2-målet, i mitten av första perioden, en ställning som höll sig perioden ut.

Men sedan drog Lycksele upp tempot, och varken Hedström eller Åsele IK hade något att sätta emot i slutändan. Lyckselesegern skrevs till 5–2. Det första Åselemålet gjordes av Oskar Kivimäki. Lyckseles målskyttar var Adrian Wingerli, Elias Johansson, Filip Nordin och de två sista av Felix Englund.

Dagen efter, lördag, spelades den tidigare uppskjutna matchen mellan Åsele och Umeå Kings, även här med Jonte Hedström på isen, dock bara i första perioden på grund av ljumskproblem. Nu var dock laget helt tröttkört. Andra perioden slutade 1–10 och matchen 2–16. Åselemål av Fredrik Håkansson och Viktor Karlsson.

Jonathan Hedströms inhopp gav full pott publik- och uppmarksamhetsmässigt, även om lördagens match lockade färre, 175 personer.

När kom det 427 åskådare senast?

– Det är några år sedan, i ett derby mot Vilhelmina hade vi 550. Och några år tidigare var det fullt mot det sovjetiska veteranlandslaget, säger Kent Jonsson på Åsele IK:s kansli.

Det är oklart om det blir någon fler match för Jonathan Hedström i Åsele IK. Men värvaren, Ulf Jonsson Ejergård, säger att samtal förs och att han hoppas.

Lokaltidningen har sökt Jonathan Hedström för en kommentar.

Lyckselerestaurang fick utmärkelse för viner

LYCKSELE Munskänkarna i Lycksele har delat ut utmärkelsen Årets vinkrogar till Restaurang 64 grader på Hotell Lappland, för andra året i rad. – Det är kul att det finns en bra...

Snowboard het sport i Klimpfjäll

Klimpfjäll Nu i veckan drar den stora vinter- och sportlovssäsongen i gång runt omkring på våra skidanläggningar i inlandet. I Klimpfjäll är man förberedd och från och med denna...

Polisen nöjda med skoteråkarna i Västerbotten

INLANDET Hos polisen är man i stort sett nöjd med hur skoteråkarna beter sig. Däremot har polisen märkt av en restriktivare hållning hos markägare.

Skogsbolag ställer in jakt

Inlandet I förra veckan ansökte Sveaskog, Holmen och SCA gemensamt om skyddsjakt på älg i Storuman, Lycksele och Åsele kommuner. Av de önskade 70 älgarna beviljade länsstyrelsen bara 20...