Onsdag 22 maj 2019

Lokaltidningen

Maximal uppmärksamhet

Nej, en ärrad SHL- och NHL-kämpe hjälpte inte; Lycksele var för bra.
Men så pass hjälpte det att stämningen runt matchen höjdes och det blev en publikfest med 427 åskådare. Och massor av medial uppmärksamhet.

ÅSELE · Published nov 21, 2018 at 07:40

Ett Åsele IK förstärkt med gamle SHL- och NHL-spelaren Jonathan Hedström lyckades inte slå unga snabba Lycksele SK på fredagskvällen.

Men locka folk till hallen lyckades han med, för nog får man förmoda att den fina publiksiffran, hela 427 betalande åskådare, beror på hans medverkan.

De fick, enligt Lokaltidningens utsände, Kenna Lindström, se Jonte briljera med fina passningar och några tuffa närkamper. Han passade också fram Axel Svanlund till 2–2-målet, i mitten av första perioden, en ställning som höll sig perioden ut.

Men sedan drog Lycksele upp tempot, och varken Hedström eller Åsele IK hade något att sätta emot i slutändan. Lyckselesegern skrevs till 5–2. Det första Åselemålet gjordes av Oskar Kivimäki. Lyckseles målskyttar var Adrian Wingerli, Elias Johansson, Filip Nordin och de två sista av Felix Englund.

Dagen efter, lördag, spelades den tidigare uppskjutna matchen mellan Åsele och Umeå Kings, även här med Jonte Hedström på isen, dock bara i första perioden på grund av ljumskproblem. Nu var dock laget helt tröttkört. Andra perioden slutade 1–10 och matchen 2–16. Åselemål av Fredrik Håkansson och Viktor Karlsson.

Jonathan Hedströms inhopp gav full pott publik- och uppmarksamhetsmässigt, även om lördagens match lockade färre, 175 personer.

När kom det 427 åskådare senast?

– Det är några år sedan, i ett derby mot Vilhelmina hade vi 550. Och några år tidigare var det fullt mot det sovjetiska veteranlandslaget, säger Kent Jonsson på Åsele IK:s kansli.

Det är oklart om det blir någon fler match för Jonathan Hedström i Åsele IK. Men värvaren, Ulf Jonsson Ejergård, säger att samtal förs och att han hoppas.

Lokaltidningen har sökt Jonathan Hedström för en kommentar.

Mötesplats utan gränser

LYCKSELE Årets Mötesplats Lycksele, som startar i dag, fokuserar på drivkrafter och konkurrenskraft. Konferensen har också ett nordiskt perspektiv, med inbjudna från Norge och...

Åsele kommun i topp tio

ÅSELE I en jämförande skolundersökning som Lärarnas Riksförbund gjort om kommunernas satsningar och resultat i grundskolan hamnar Åsele i topp tio. För Lycksele ser det sämre ut.

Laisbyn täckte länet

LYCKSELE Ulf Stefan Winka har många års erfarenhet av historiesökning. För två veckor sedan föreläste han i Lycksele om Umeå lappmarks historia. – Lycksele var samlingsplats för...

Emil Österholm tog hem konstnärsstipendium

LYCKSELE Sparbanksstiftelsen Norrland hade årsstämma i Lycksele i fredags, och delade då ut sitt konstnärsstipendium, på 100 000 kronor. Det gick denna gång till Västernorrland.